BUNDT CAKE DE XICLET



Sí, heu llegit bé. No estic boja i a hores d'ara ja no és cap novetat parlar d'una pasta concentrada de xiclet que sembla ser la bomba!!
La coneix pràcticament tothom, per tant, no m'enrotllaré gaire amb el tema i passaré directament a explicar la recepta per la que m'he decidit. Un bundt cake de xiclet.


La recepta és una versió d'un Bundt cake de vainilla que va publicar no fa gaire la Teresa al seu bloc La cocina de Tesa. I la veritat és que he quedat molt contenta amb el resultat. Perquè té el punt just de sabor a xiclet. No embafa i és original! Ideal per un berenar de canalla.


Ingredients:
100 g de farina normal
410 g de farina amb llevat
225 g de mantega a temperatura ambient
340 g de sucre 
4 ous mitjans a temperatura ambient
240 ml de llet
3 culleradetes de pasta de xiclet
1 polsim de sal
sucre glass per decorar (opcional)



Preparació:

Passar les farines i la sal pel sedàs i reservar en un bol.
Batre la mantega juntament amb el sucre fins que blanquegi, però sense passar-nos per tal que la mantega no s'escalfi i es desfaci.
Després afegir la pasta de xiclet i tornar a barrejar. Afegir els ous batuts, d'un en un, esperant a que s'hagi incorporat amb la barreja el primer abans d'abocar el següent.
Un cop tornem a tenir tota la massa ben barrejada, afegir la resta d'ingredients alternant els secs (en tres cops) i els líquids, en aquest cas la llet (en dos cops).
Començarem amb una tercera part de les farines i barrejarem. Abocar la meitat del líquid i tornar a barrejar. I repetirem l'operació dues vegades més amb la farina i una amb la llet.

Abocar al motllo especial per Bundt. Per fer-ho, abocarem tota la massa per un lateral, deixant que caigui lentament i es reparteixi per tot el fons. Si cal, acabem d'aplanar la massa amb una espàtula.
Donar uns cops per evitar la creació de bombolles (pas que jo em vaig saltar i, cagada pastoret)

Col·locar sobre la reixa del forn* i coure a 175ºC durant uns 40-45 minuts.
Retirar del forn i deixar reposar sobre una reixa 10 minuts exactes**.
Desemmotllar i esperar a que refredi del tot per decorar amb sucre glass.




Notes:
* mai sobre una safata, perquè impedeix que l'escalfor circulí correctament.
** Als 10 minuts el pastís ha reduït i té la consistència ideal per poder desemmotllar-lo sense perill de trencar-se. Si esperem més temps, poder queda adherit a les parets!

Comentaris

Entrades populars