CONFITURA DE MADUIXA


Que podem fer quan comprem més fruita del compte?
Si parlem de maduixes, les opcions són moltes i a quina més bona. Però posats a triar, avui em decanto per la confitura.
Aquests dies jo n'he fet fins i tot per regalar! 

 Ingredients:
500 g maduixes
250 g sucre
70 ml aigua
suc de mitja llimona



Preparació:
Rentar les maduixes i treure'n les fulles. Reservar.
Posar l'aigua i el sucre a bullir en una cassola fins que el sucre quedi desfet. Afegir les maduixes i deixar una estona fins que comencin a estovar. Afegir el suc de llimona i deixar bullir una bona estona.
Retirar del foc, deixar refredar una estona i abocar en pots de vidre.

Recomanacions:
Si no volem trobar els trossos de fruita, podem utilitzar el turmix abans d'abocar-ho als pots de vidre. D'aquesta manera ens quedarà una confitura ben fina.

Si en fem una bona quantitat, és convenient esterilitzar els pots per conservar-la més temps. Llavors la podem guardar en un lloc fosc i sec.


Nota:
Sempre he tingut dubtes sobre quin és el nom correcte d'aquesta crema dolça que tan servei ens dóna a la cuina. Per això he buscat les dues possibles definicions al diccionari.

Definició de melmelada:
Menja feta amb fruita aixafada cuita amb sucre.

Definició de confitura:
Fruita confitada, especialment la que forma una pasta o melmelada.


Trieu vosaltres mateixos quin nom li voleu posar... Correcte o no, a mi m'agrada més confitura!




Comentaris

  1. Que buena, es la que mas compro. Aqui en suiza hay que esperar un poco a que lleguen las fresas suizas, mas pequeñas pero con mucho mas sabor! :D

    ResponElimina
  2. Quasi s´acaba la temporada de maduixes, i aquest any no n´he fet de melmelada...M´has fet venir ganes, veien aquests potets tant macos... gaudeix-la. Petons,

    ResponElimina
  3. The way you put it together is so cute! It's just adorable. It looks delicious too. :)

    ResponElimina
  4. Woooow! T'acabo de descobrir perquè tu m'has descobert primer!!! ;-) M'encanten les teves fotografies... M´he quedat enganxada a la pantalla!

    ResponElimina
  5. Que blog tan bonito! lo acabo de descubrir!! voy a quedarme por aquí...

    ResponElimina
  6. Mmmmm.... Que bona pinta te la confitura.

    ResponElimina
  7. Per a mi, la diferència està en la textura: la melmelada sol ser més líquida, mentre que la confitura queda sempre més presa (sòlida com el codonyat, vaja).

    ResponElimina
  8. Precioses fotos!! quina delícia tenir confitura casolana ;-)

    Petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars